Introductie

Pita Vreugdenhil toont in haar werk een duidelijke voorkeur voor stillevens, realistisch uitgevoerd in olieverf op linnen of paneel. Haar stillevens onderscheiden zich niet alleen door de uiterste precisie waarmee voorwerpen in een weloverwogen compositie worden geschilderd, volgens de klassieke schilderstraditie.

Door er voortdurend naar te streven de weergave van de onderwerpen boven de exacte waarneming uit te laten stijgen, toont zij haar beleving van de werkelijkheid. In een subtiel spel van licht en schaduw, vorm en kleur, stofuitdrukking en detaillering, alsmede in een harmonieuze compositie laat zij de realiteit over gaan in een zichtbare stilte. Haar werk ontvangt nationaal en internationaal waardering.

Zij exposeerde in vele plaatsen in Nederland, Canada en Engeland. (zie expositieoverzicht)

Haar werk is nationaal en internationaal in het bezit van particulieren, bedrijven en gemeenten.

Naast haar vrije werk schildert zij ook in opdracht, indien gewenst met voorwerpen van de opdrachtgever als onderwerp.

Bent u geïnteresseerd in haar werk of wilt u meer informatie, dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen via de reageerenvelop.

De site van Pita Vreugdenhil (zie links) bevat veel informatie, kunstwerken en mogelijkheden om contact te maken. Op de contactpagina van haar site kunt u tevens gebruikmaken van Google Maps om de route naar haar atelier makkelijk te kunnen plannen. www.pitavreugdenhil.nl

In haar atelier is permanent een expositie van haar werk te bezichtigen.

Op afspraak bent u van harte welkom voor een bezoek.

Pita is lid van BOK, Beroeps Organisatie Kunstenaars

 

Hartelijk dank voor uw bezoek en kom snel nog eens terug

 

 
  

Laatste update 10-03-2016