Curriculum vitea

Pita Vreugdenhil is in 1945 te 's-Gravenhage geboren. Sinds 1975 woont en werkt zij in Emst. (gemeente Epe)  Zij beoefende diverse vormen van kunst, voor zij een opleiding beeldende creativiteit aan een instituut voor creatieve handvaardigheid ging volgen.

Na het behalen van het diploma, is zij zich gaan toeleggen op schilderen en etsen. Om de technische mogelijkheden van de diverse materialen beter te leren kennen, volgde zij nog een aantal cursussen.  Vanaf 1980 is zij zich volledig gaan toeleggen op de techniek van het schilderen met olieverf.

Van 1983 tot 1990 was zij secretaris van Creatief Centrum Epe, het huidige Mamuze.

Van 1985 tot 1989 was zij galeriehoudster van galerie de "Eekmars" te Vaassen.

Vanaf 1990 heeft zij in haar atelier 15 jaar les gegeven in tekenen en schilderen.

Sinds 1994 is zij lid van de kunstcommissie van de gemeente Epe.

Zij is sinds 2007 bestuurslid van stichting "De Ring". Deze stichting exploiteert expositieruimte "De Ring" in het gemeentehuis van de gemeente Epe.

Zij exposeerde in vele plaatsen in Nederland, Canada en Engeland. (zie expositieoverzicht)

Haar werk, dat nationaal en internationaal waardering ontvangt, is zowel nationaal als internationaal in het bezit van particulieren, bedrijven en gemeenten. Naast haar vrije werk schildert zij ook in opdracht, indien gewenst met voorwerpen van de opdrachtgever als onderwerp.

Bent u geïnteresseerd in haar werk of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via de reageerenvelop.

De site van Pita Vreugdenhil (zie links) bevat veel informatie, kunstwerken en mogelijkheden om contact te maken. Op de contactpagina van haar site kunt u tevens gebruikmaken van Google Maps om de route naar haar atelier makkelijk te kunnen plannen.  www.pitavreugdenhil.nl

In haar atelier is permanent een expositie van haar werk te bezichtigen.

Op afspraak bent u van harte welkom voor een bezoek.